Управникът на село Бучино взима пример от кмета на Лондон, ще пътува с колело

Кметът на Лондон Борис Джонсън, снимка: webcafe
Кметът на Лондон Борис Джонсън, снимка: webcafe

Кметският наместник на благоевградските села Лисия и Бучино ще последва примера на градоначалника на Лондон Борис Джонсън. Стоян Ников скоро ще върши кметските дела, пътувайки с велосипед.

За разлика от управника на английския мегаполис, местният кмет взима това решение принудително, след като бе спипа да шофира за втори път без книжка. Преди дни полицията сгащи Ников седнал зад волана без свидетелство за правоуправление на 300 метра от дома му в Българчево.

„Приятелката ми, от която чакам дете, се обади от работата си в Благоевград и каза, че й е много лошо. Бях под емоция, трябваше да й помогна и да я закарам в болница. Смятам, че всеки нормален човек би постъпил като мен. В такъв момент не мислиш, а действаш, това е нормална човешка реакция. Нито съм карал пиян, нито с превишена скорост”, заяви кметският наместник на селата Бучино и Лисия. 

Щом го спрели полицаите, се наложило да извика такси, което да вземе приятелката му от работното й място и да я транспортира до МБАЛ – Благоевград. Ников се извинява за постъпката си и осъзнава, че е нарушил правилата за движение.

„И глобата ще си платя, и пред съда ще застана, ако се наложи. Но не съм престъпник. Исках да помогна но жената, която обичам. Най-важното е, че в момента тя е добре", разкри чувствата си кметският наместник.

Стоян Ников се извинява на всички за необмислената си постъпка и обеща повече да не се повтаря тази грешка.

Той няма право да управлява моторно превозно средство заради здравословен проблем с едното си око. Затова отсега нататък управникът на благоевградските села обеща да си купи колело и да последва примера на колегата си от Лондон.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини