РЗС: Лозан Панов стреля по Борисов като наемник на Радан Кънев и Христо Иванов

РЗС: Лозан Панов стреля по Борисов като наемник на Радан Кънев и Христо Иванов
Снимка: РЗС, архив

Лозан Панов стреля по Борисов като наемник на Радан Кънев и Христо Иванов, смятат от "Ред, законност и справедливост".

От партията направиха официален коментар за вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет, на което бяха обсъждани записите между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж. По време на заседанието председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов прекъсна дебата по "Яневагейт", за да прочете получен есемес от номера, който той има на премиера Бойко Борисов. Стана ясно, че съдържанието на съобщението е: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме."

Ето и официалната позиция на РЗС:

В съдебната система е необходима спешна операция без упойка, а не бутафория тип Христо Иванов, Радан Кънев и сие. Вчерашната есемесна стрелба, която откри председателят на ВКС Лозан Панов, е свидетелство, че между съдебната система в този й вид и грубата политическа игра има опасно малка дистанция. При един по-задълбочен анализ на случващото се вижда, че лобистки среди на магистрати, обвързани с мега-богати адвокатски кантори, се стремят да овладеят върха на съдебната система.

Нелепо е точно те да говорят за «разделение на властите», докато в същото време видимо се опитват целенасочено и координирано да внедрят протежетата си за административни ръководители на ключовите съдилища. Лесно е да се види техният двоен аршин – обърнете внимание в коя медия и в каква светлина най-често са се появявали подсладените образи на Панов и Христо Иванов. Вижте и дали в същата медийна групировка има публикации и анализи относно «славното» минало на тези герои. И двамата сякаш са се родили вчера – ни дума за пътя им до министерският пост или топлото място във ВКС. През 2006 година Ахмед Доган и Сергей Станишев бяха на върха на силите си. #Кой точно тогава направи Лозан Панов шеф на Административен съд - София? Абсурд е към днешна дата същият този човек, лансиран от най-ретроградните кръгове в новата ни политическа история, да бъде изкарван независим реформатор.

Измина немалко време от избирането на г-н Панов във ВКС – нека видим с какво има да се похвали. Защото, особено напоследък, изглежда, че той влага времето и енергията си в демонстриране на геройски пози в публичното пространство и остава съмнение доколко и как всъщност върши отговорната работа на високия си обществен пост.

Къде са смелият коментар и действия на г-н Панов по знаковите дела в неговия съд? Нека дава пример с тежестта на работата си, а не да дава работа на медиите с тежеста на позите си. Както и би било обективно медиите на наточилите зъби за овладяване на съдебната система да си направят труда да отразяват и качеството на работата на своите любимци, а не само «речите» и есемесите им.

 

Коментари
  1. Pirin - Gey
    Tozi mishok Ianе, Iаnev go biahme zabravili. Miki Maus s fokusi w joba i otzad. Priznai si !
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини