Ансамбъл „Пирин” с турне в Унгария и Словакия

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Емблематичният ансамбъл „Пирин“ за пореден път ще представи родния фолклор и Благоевград по време на турне в Европа. Творците ще вземат участие в 24-ото издание на Международния фестивал за изкуства в град Будапеща, Унгария, който ще се проведе от 8  до 15 юни. Изявата е по покана на „Дуна Арт Къмпани“ – международна мултикултурна фондация.

Турнето на благоевградския състав продължава с гостуването си на 60-ия юбилеен международен фестивал в град Миява, Словакия. Поканата е от община Миява - организатор на събитието, което ще  се проведе от  17 до 23 юни.

В програмата за предстоящо турне са включен както едни от най-емблематичните музикално-танцови композиции на ансамбъла от Пиринския край, така и произведения от различни фолклорни области на България. 

Само преди месеци световноизвестният ансамбъл „Пирин“ се завърна с първа награда от международен фестивал в Испания, а месец по-късно отново бе гост на международна сцена в Република Хърватска, където публиката със затаен дъх стана свидетел на прекрасните изпълнения на фолклорната емблема на Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини