Спектакъл за мистериите в танца представят студенти от ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Студентите от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет ще представят танцовия спектакъл „Мистерии в танц и движение“. Събитието е на 5 юни от 19,00 часа в зала „Яворов” в Благоевград. В програмата на спектакъла, подготвен под ръководството на проф.д.изк. Анелия Янева, преобладават модерните танци, хип-хоп и брейк изпълненията.

Ще бъдат представени две дипломни постановки – на Аника Павлова, студентка в бакалавърската програма „Съвременна хореография“, и на Никола Костадинов – артист и режисьор, студент в магистърската програма  „Хореографска режисура”. В спектакъла ще участват и студенти от специалностите „Актьорско майсторство за драматичен театър” и „Българска народна хореография”. За първи път участие ще вземат гимнастичките от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“-Благоевград и от Спортен клуб „Левски”-София.

Гостите ще имат възможност да видят дуети, трио, квартети, авторски хореографии на студентите от специалност „Съвременна хореография“. На сцената в зала „Яворов“ ще бъдат показани и по-мащабни постановки на техните преподаватели като „Кармина Бурана”, „Чардаш”, „Грузински танц” и др. Във фоайето на залата ще бъде представена и изложба „Музите на 13“, организирана от Сдружение „Музите“ и ЮЗУ „Неофит Рилски“. Изложбата включва 30 цветни фотоколажа, които показват историята на Международния младежки фестивал „Музите”. Входът за спектакъла и изложбата е свободен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини