Отличиха ученици в конкурс срещу наркоманиите в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Церемония по награждаване на ученици в конкурс по превенция на наркоманиите се проведе днес в зала „22 септември” в Благоевград. Зам.-кметът на общината по европейски проекти и програми – Зорница Кралева, откри събитието, и поздрави организаторите, участниците и победилите и от името на кмета на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов.

„Всяка година в конкурса взимат участие стотици ученици, което е атестация за успеваемостта на инициативата. Този факт е и доказателство за това, че в България, в Благоевград растат отговорни, мотивирани, интелигентни деца! Скъпи участници, пожелавам ви да бъдете здрави и смело да изразявате гражданската си позиция по важни за обществото ни теми! Бъдете гордост за своите родители и учители. Бъдете пример за по-малките от Вас!Продължавайте да трупате знания, защото това е пътят към успеха! Подобни инициативи са своеобразна основа, върху която младите хора градят бъдещите успехи! На добър час!“, каза в приветственото си слово зам.-кметът.

Темите, върху които тази година децата писаха, бяха две: “Моят любим национален герой” за ученици от I до IV клас и “Човекът – свободен и независим” – за ученици от V до XII клас.

Конкурсът е традиционен и се организира от община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград. 

По време на конкурса бяха представени презентации,есета, рисунки, постери, стихотворения. Възпитаниците на училищата показаха много талант, знания, хъс и любознателност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини