Делян Пеевски се отказа от Европарламента

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи в Народното събрание тази сутрин, за да обяви, че се отказва от мястото на евродепутат. Това е едва втората му поява в парламента за този мандат - първата бе при конституирането на 44-тото Народно събрание през април 2017 г., когато се закле като народен представител, пише offnews.bg.

При пристигането си тази сутрин депутатът първоначално не разговаря с медиите, а отиде директно в стаята на ДПС. Минути по-късно се появи в кулоарите с Мустафа Карадайъ, за да обявят, че Пеевски няма да замине за Брюксел.

На въпрос дали се отказва заради обструкции от АЛДЕ (партията на евролибералите, в която членува ДПС), Пеевски отговори емоционално:

"Такива обструкции не е имало. Тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и неговите слуги Христо Иванов и Радан Кънев. И в главите на журналистите от медиите на Прокопиев".

В отговор на друг журналистически въпрос - дали би седнал на една маса за преговори с премиера Бойко Борисов, Пеевски отговори:

"Аз няма защо да сядам на една маса с премиера. С премиера сяда председателят."

Въпросът бе зададен във връзка с думите на Мустафа Карадайъ, че ДСП кани "системните партии" на разговори, за да се определи посоката на развитие на страната. Председателят на ДСП отново заяви, че е нужна "промяна на формулата на управление" и че "инерционното развитие на страната ни обрича. Не бива да завещаем това на следващите поколения." 

При предишните избори за Европейски парламент Делян Пеевски също отказа от мандата в Брюксел. Отказва се и самият Карадайъ, който е първи в листата. Тримата представители, които ДПС ще изпрати в Брюксел, са Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Али-Вели, съобщи Карадайъ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини