Правят Преходно жилище за деца по проект в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

На встъпителна пресконференция днес от 10:30 часа в зала 101 на община Благоевград ще бъде представен проект „Резидентни услуги за деца и младежи“. Той се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е за подкрепа за деинституционализация на грижите за деца.

Проектното предложение включва дейности за изграждане на подходяща социална инфраструктура в община Благоевград за развиване на две резидентни услуги - Преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години. По този начин община Благоевград ще изпълни в пълен обем предвиденото в Картата на услугите за подкрепа в общността и семейна среда и Картата на резидентните услуги, утвърдени от Междуведомствена работна група за управление и координация на процеса по деинституционализация на грижите за деца.

Общата стойност на проекта е 415 000 хил. лева и е съобразена с максималния размер на определената безвъзмездна финансова помощ за община Благоевград в качеството й на конкретен бенефициент по процедурата и с индикативните стойности за всяка отделна услуга. В тази сума влиза и осигуряване на подходящо обзавеждане и оборудване и за двете услуги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини