Съветниците в Сандански решават за химна на града

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

По повод навършването на 90 години от обявяването на Сандански за град с Указ №402 от 26 юни 1929 г. община Сандански обяви на 7 февруари конкурс за избор на химн на общината. Селекцията вече приключи и градът има свой химн, но последната дума ще е на местния парламент. Процедурата бе в два кръга – избор на текст и избор на музика. Творбите бяха селектирани от специално сформирана комисия от доказани професионалисти в областта на музиката и поезията. От всички подадени предложения бяха селектирани три произведения за обсъждане и гласуване.

Общата оценка на всяко едно от предложенията бе сформирана при сбор на точки по три критерии: място в класацията на комисията, място в онлайн класацията по брой получени гласове във Фейсбук страницата на община Сандански и място в класацията според гласовете при публичното обсъждане.

Съгласно класирането предложение № 2 с автор на музиката - иконом Кирил Попов, и на текста - Юлита Златкова, получи най-много точки. На 31 май петък химнът ще бъде предложен за утвърждаване на редовната сесия на общинския съвет.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини