Санират още 4 жилищни сгради в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев е една от активните по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. По програмата, през 2015 година са напълно завършени четири жилищни сгради, а сега предстои санирането на още четири.

Община Гоце Делчев вече обяви обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи на тези четири жилищни сгради в града, които са включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са блоковете, намиращи се на следните адреси: бул. «Гоце Делчев» №29; ул. «Бяло море» № 11; ул. «Булаир» № 3 и ул. «Бяло море» 18, бл.1, вх.Б.

Офертите на участниците ще бъдат отворени на 15 май 2016 г., след което ще бъдат сключени договори с избраните изпълнители на обектите.

За всички 21 сгради в гр.Гоце Делчев, които са с над 36 самостоятелни апартаменти бяха регистрирани сдружения, съгласно изискванията на програмата. Впоследствие бяха подадени заявления за финансиране, сключени договори с общината и тристранни договори с областния управител и Българската банка за развитие. Изготвени бяха технически паспорти, а в момента се извършват енергийни обследвания, които ще продължат в рамките на един месец. След приключване на тази дейност, предстои обявяване на обществена поръчка за инженеринг - проектиране и строителство за всичките 21 сгради.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини