Митрополит Серафим изнася великденска лекция пред ученици от Благоевград

Неврокопският митрополит Серафим, снимка: ИлинденПрес
Неврокопският митрополит Серафим, снимка: ИлинденПрес

В навечерието на светлите Великденски празници, Общински младежки дом и Православен център-Благоевград организират поредица от срещи по „Православна култура”.

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще запознае ученици от Благоевград с най-почитания празник - Великден. Лекционният курс ще се проведе в Неврокопска света митрополия, като първата среща е на 13 април от 11 часа. Ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев” ще се запознаят с Възкресение Лазарово, Вход Господен в Йерусалим.

На 14 април от 13 часа в Младежкия дом своите въпроси, свързани с празника, ще могат да зададат ученици от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски”. 

В програмата по повод Великденските празници е включена и изложба „Православни икони и орнаменти” в седмицата преди празниците.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини