Два концерта, награди и празнично шествие за 24 май в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Богата празнична програма организира община Благоевград по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянска писменост, както и празник на града. По традиция честванията започват на 23 май с тържествен парад на училищните знамена, който ще тръгне от Съдебна палата от 18.30 часа и ще стигне до зала „Пейо Яворов“, където от 19.00 часа ще започне церемонията по връчване на престижното отличие „Училище на годината 2019“.  Първият ден от празненствата ще завърши с официален прием на кмета д-р Атанас Камбитов за учители и дейци на културата, образованието и науката.

В деня на българската просвета, култура и славянската писменост честванията започват в 10.45 часа с празнично шествие на училищата на община Благоевград. Това е първият лъч от два, който ще тръгне от Съдебна палата, през пешеходната улица „Тодор Александров“ до пл. „Македония“. Там ще пристигне и вторият лъч, който ще тръгне от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, където в 11.00 часа ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на солунските братя.

Програмата ще продължи с концерт на Камерна опера-Благоевград и Музикално училище „Престо“, които ще се качат на сцената в 11.30 часа на пл. „Македония“.

Кулминацията в празничния ден ще бъде концертът на любимите изпълнители на България- Мария Илиева и Любо Киров. Те ще изпълнят своите хитове и ще радват меломаните с много музика и емоции. Концертът започва в 20.00 часа на площад „Македония“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини