Ние ще броим врабчетата. А вие?

Снимка: БДЗП
Снимка: БДЗП

За трета поредна година Българското дружество за защита на птиците организира кампанията "Ние броим врабчетата".

Броенето не цели да се определи точния брой врабчета в България, а местата, в които се срещат тези градски птици, местата за живот, които предпочитат и кой вид врабчета преобладава у нас. Анализът на данните ще даде отговор на въпроса какви са причините за тяхното намаляване. Статистиката сочи, че за последните 10 години те са с 30% по-малко.

От клона на Българското дружество за защита на птиците в Гоце Делчев призовават всички да се включат в кампанията.

"Включете се в инициативата на Българското дружество за защита на птиците и бройте врабчета заедно с нас. Ние, от клон Гоце Делчев, ще броим врабчета в с.Баничан заедно с читалище "Изгрев 1930" и група "Буболечки" от детска градина "Джани Родари" в Гоце Делчев", казват природозащитниците от Гоце Делчев.

"Ще ви очакваме на 18.05.2019г(събота) в 10:30 при щъркеловото гнездо с камерата. Търсим три вида врабчета : полско, домашно и испанско", допълват от БДЗП, клон Гоце Делчев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини