Кметът на Белица осигури работа на 20 лица с увреждания

Радослав Ревански
Радослав Ревански

Кметът на община Белица назначи нови 20 човека на работа в изпълнение на проект по ОП "Развитие на човешките ресурси". С назначението днес към община Белица вече работят 100 лица с увреждания за срок от 2 години в изпълнение на проект „Обучение за заетост“ на програмата за „Развитие на човешките ресурси“. Работните места са съобразени със здравословното състояние на хората.

"Много важен приоритет за мен е подобряване на инфраструктурата в общината, но още по- важни са хората. Грижата за възрастните хора и хората с увреждания, подкрепата на семейства с повишена отговорност към грижите за болни членове на семейството, насърчаване на взаимодействието между социалните и здравните услуги, са най-важното нещо за един управник. Още повече, че това е единствената възможност на хората в неравностойно положение за получаване на заетост.  Затова се чувствам удовлетворен от назначаванието на тези общо 100 човека, защото по този начин даваме добра възможност да се чувстват пълноценни и желани в обществото", коментира кметът Радослав Ревански.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини