С цветя и рецитал благоевградчани почетоха патрона на града

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Благоевградската общественост отбеляза 95 години от смъртта на Димитър Благоев-Дядото. В церемонията се включиха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, представители на учебни заведения, политически партии, културни институции и граждани. Възпитаници на Второ основно училище „Димитър Благоев“ припомниха факти от живота и дейността за патрона на тяхното училище.

Ритуалът по полагане на цветя се състоя пред паметника на Димитър Благоев. Той е наричан от последователите си “Дядото”. Благоев е български политик и философ, основател на организираното социалистическо движение в България и на първата социалдемократическа партия на Балканския полуостров. Развива идеята за създаването на Балканска федеративна република.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини