Камерна опера-Благоевград с концерт за Гоце Делчев в Скопие

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Камерна опера-Благоевград и Камерният оркестър на Македонската филхармония изнесоха впечатляващ съвместен  концерт в столицата на Северна Македония. Музикалното събитие в Скопие бе организирано по повод 116 години от гибелта на революционера Гоце Делчев.

Музикантите от двете страни  представиха богат репертоар пред публиката, част от която бяха заместник-министърът на културата на Северна Македония, кметът на община Делчево, под чийто патронаж се провежда концертът, посланикът на Франция в РС Македония, както и съветници на премиера на РС Македония - Зоран Заев.

Участието на Камерна опера-Благоевград бе по покана на Международна фондация за сътрудничество и културно съревнование „Гоце Делчев”, с председател Христо Христов. Солист на нашия оркестър бе Славина Тенева. В програмата бяха включени стихове от българския поет Пейо Яворов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини