Шест нови проекта стартират в община Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Шест нови проекта, одобрени от Министерството на околната среда и водите, в рамките на Нациoналната кампания „Чиста околна среда 2019” и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс „Обичам природата и аз участвам”, ще бъдат реализирани в Община Банско.

Комисия разгледа и оцени общо 805 проекта на общини, кметства и даде зелена светлина на общо 234 проекта на стойност до 10 000 лв. всеки, насочени към две групи участници – общини и кметства и държавни и общински училища и детски градини.

Проектите, които предстои да бъдат осъществени в Община Банско са на обща стойност 34 000 лв.

В първата група – общини и кметства, ще бъде облагородена спортна площадка, намираща се на площад ”Илинден” в Банско. Целта на кампанията за тази група е да се изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем. Крайна дата за реализация на проекта е 30.11.2019 г.

Във втората група са одобрени следните проекти:
ü „Класна стая на открито” в НУ „Свети Паисий Хилендарски” гр.Банско;
ü „Красива природа – щастливи деца в ДГ „Слънце” – с.Места;
ü „Обичам природата – и аз участвам от ДГ „Здравец” гр.Банско;
ü „Еко-кът в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с.Места;
ü „Обичам природата и аз участвам от ПГЕЕ” гр.Банско 

Целта на втората група проекти е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора, посредством възможността за финансиране на дейности от материален характер, пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите, заявители на проектите. Срок за реализация на проектите е до 31.10.2019 г.
 
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини