НАТФИЗ с кампания в Благоевград срещу емиграцията на младежите

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

НАТФИЗ стартира третото национално издание „Учи в България, завладей света!”, което е кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи. Затова Академията потърси обществено съучастие на проблема с посещение в 25 града на страна за две години. Силната гражданска подкрепа е причина за продължаването на инициативата, която на 30 април ще се проведе в Благоевград.

В Драматичен театър „Никола Вапцаров” на голяма сцена жителите на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят един от спектаклите на абсолвентите - „Актьорство за драматичен театър“ на проф. Иван Добчев – „Черна дупка“ от Горан Стефановски. Билетите за представлението се продават на касата на театъра, а броят им е ограничен.

По-рано същия ден, от 14:00 часа, в камерна зала при вход свободен ще се проведе и среща с водещи преподаватели на Академията - проф. Иван Добчев (факултет „Сценични изкуства“) и доц. д-р в.с. Цветан Недков (факултет „Екранни изкуства“). Студентите от факултет „Екранни изкуства“ ще представят свои творби, създадени от тях по време на обучението им – реклами, клипове, рекламни клипове на НАТФИЗ и други.

Младите жители на Благоевград ще бъдат безвъзмездно консултирани от водещите преподаватели на Академията, ще получат кандидатстудентски материали и възможност да видят дипломните спектакли на студентите в НАТФИЗ, чиито места биха могли да заемат и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на груповите консултации в София през юни и август.      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини