Сдружението за македоно-българско приятелство откри свой клуб в Охрид

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

В град Охрид официално бе открит клуб на Сдружението за македоно-българско приятелство, което вече има клонове в много градове в западната ни съседка.

"Мястото на Република Македония е в Европейския съюз и НАТО и това няма как да се случи, ако я няма братската ръка, подадена от официална София”, заяви пред насъбралото се множество лидерът на българите в Македония Петър Колев.   

За председател на дружеството бе избран Иван Боев, а за секретар Крсте Ристески. „Отварянето на тази канцелария беше много необходимо. По този начин ние ще помогнем за още по-добрите отношения и комуникации между двете държави. За тази цел ние планираме реализацията и на европейски проекти. Допълнително това ще е една отлична презентация на самия град Охрид пред света”, увери председателят Иван Боев.  

Събитието бе уважено от на 200 души. Офоциални гости бяха българският евродепутат Ангел Джамбазки, народният представител Красимир Богданов, председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов, заместник-областният управител на Софийска област Петър Харалампиев, както и генералният консул на България в Битоля Теодор Русинов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини