Осъдиха полицаите за смъртта на Чората, един от тях вече е арестуван

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock

Върховният касационен съд е издал окончателни присъди от по 7 години затвор за петимата полицаи, обвинени за смъртта на благоевградчанина Ангел Димитров-Чората. Той почина при задържане на 10 ноември 2005 г.

Наказания са получили петимата, участвали в акцията - Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Граховски, Иво Иванов и Борис Механджийски, съобщава "24 часа".

По първоначална информация един от петимата вече е задържан и откаран в Бобов дол в петък вечер. От няколко години Янко Граховски е в Германия и в събота щял да се върне, за да се предаде.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Бо
    Много дълго дело, което показва че правосъдие и реакция на обществото няма. Чората има лиценз за охранителна дейност от мвр, което е получил съвсем скоро преди злополучната случка. За града беше ясно кой е чората. Полицаите са невинни, мвр е невинно, чората е честен бизнесмен, а жертвите на престъпната дейност ?. Разбити семейства, болест, мизерия, уволнения на хора работещи на мизерни заплати само защото са жертви от същите тези защитници. Институциите, престъпниците,защитниците казват вие умирайте. Утре може да сте вие. Благоевград е пълен с дрога и положението става по зле, дилърите не се закачат, сводниците също. За човешкия живот толкоз, за задължението на държавата да зашитава правото на живот толкоз.Има осъдени наркомани за разпространение на дрога като дилъри. Вижте румъния, вижте гърция. Жалък съд, жалка полиция, оставихте чората да упражнява престъпна дейност години наред, и не само него. За зина пък поискаха медицински консулт. И да ние умираме пред очите ви, зависими от вашия морал, кариера,финанси и прочее.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини