Деца в Банско отбелязаха празниците на книгата и словото

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

На 2 април отбелязваме Международен ден на Детската книга, а 23 април е обявен за Световен ден на книгата и авторското право. По този повод библиотеката към Народно читалище „ Н. Вапцаров 1894" организира всекидневни посещения на ученици от началния курс. 
Първокласници от НУ „ Св. Паисий Хилендарски" и СУ „Неофит Рилски" посетиха библиотеката за първи път. Децата изслушаха презентацията „Пътят на книгата" и показаха своите първи читателски умения, прочитайки „Молбата на книгата". С голям интерес и ентусиазъм малките читатели разгръщаха книжките с красиви илюстрации . 
По- големите ученици от 2, 3 и 4 клас на СУ" Неофит Рилски" научиха как от скалните рисунки и папирусите книгата е стигнала до нас и вече можем да я ползваме в електронен вариант. Учениците направиха виртуална разходка в едни от най- интересните библиотеки в света с презентацията „3а книгата и библиотеките". Видяха как е изглеждала античната Александрийска библиотека, наредена с папируси, като и новопостроената на нейно място. Узнаха, че най-красивата библиотека се намира в Прага, а най-дългата читалня в Дъблин, както и още много любопитни неща от света на книгата и библиотеките. 
Много са преимуществата на нашия век - компютрите, телевизията, интернет, новите технологии, телефоните. Информацията може да се получи по много начини, но само в библиотеката книгите са достъпни за всички. Писменото слово присъства навсякъде и затова четенето е основно умение, което ще увеличава своето значение във всички сфери на живота.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини