Карадайъ оглави евролистата на ДПС, Пеевски - втори

Снимка: Пик
Снимка: Пик

ДПС вече е подредило листата си за европейските избори. Избираемите места са за Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Това стана ясно след като председателят на партията Мустафа Карадайъ обяви на извънредно заседание на Централното оперативно бюро вчера имената на 17-те кандидати за евродепутати.

Мустафа Карадайъ ще бъде вписан в ЦИК като водач на листата, но е сигурно, че няма да пътува за Европейския парламент – ще отстъпи спечеления мандат на следващия след него, съобщава сайтът "Родопи 24".

Така за Брюксел ще заминат записаните като втори, трети и четвърти в евролистата – Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Обществените нагласи към този момент дават на ДПС 3 от 17-те мандата. На 5-та позиция е родопчанката Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“, с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони.

От Смолянско е и 6-тата в списъка, родената в Мадан Севим Мусак, която работи в екипа на Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 година бе избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат.

Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от Младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от села Абланица, община Хаджидимово.

Местата от 11-то до 17-то заемат: Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова(Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабил (Пловдив), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна), Цветан Енчев (София).

Източник: ПИК

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини