Студенти от ЮЗУ впечатлиха с доклади за здравето на конференция

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Днес в Университетския център „Бачиново“ се проведе юбилейната 20-а студентска конференция на факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт". Форумът беше открит от доц. д-р Даниела Попова – заместник-декан на факултета и ръководител на катедра „ Кинезитерапия“.

„За пореден път научният форум дава възможност на студентите и докторантите от факултета да представят своите съвместни разработки с колеги и преподаватели, да се запознаят с научните тематики и проблеми в другите специалности, да се опознаят, както и да направят своите първи научни публикации“, каза в обръщението си доц. д-р Даниела Попова.

Тя подчерта, че конференцията се е утвърдила през годините и тя подпомага насърчава студентите, дава им кураж и им осигурява възможност за научно израстване. Доц. Попова благодари на ректорското ръководство за подкрепата и на проф. д-р Невена Пенчева, която е един от създателите на конференцията.

Приветствие към участниците отправиха още деканът на факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт" доц. д-р Стоян Везенков, проф. д-р Невена Пенчева и проф. Петър Бонов, който бе специален гост на конференцията. Студентският форум протече в пет секции – „Спорт“, „Кинезитерапия“, „Логопедия“, „Здравни грижи“ и „Социални дейности“, в които студенти и докторанти от факултета представиха 51 доклада и 13 постера.

Представените научни изследвания от участниците за пореден път показаха напредъка в научноизследователската дейност на факултета „Обществено, здраве, здравни грижи и спорт“. Тазгодишният форум бе организиран от доц. д-р Мариела Филипова – председател на Организационния комитет, гл. ас. Елка Горанова, ас. д-р Христо Николов, ас. д-р Благой Калпачки, ас. д-р Мариана Бачева, ас. Мария Стойкова, докторанти и студенти от шестте катедри на факултета.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини