В музея редят изложба за Неврокопската митрополия

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

На 18 април от 17:00 часа в залите на Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложбата „Неврокопската Св. Митрополия – пастири и паство”.

Експозицията е посветена на 125-годишнината от учредяването на Неврокопската Света митрополия и 175-годишнината от изграждането на църквата „Въведение Богородично” в Благоевград. Състои се от фотодокументална част и материали от фонда на музея.

Представени са църковни одежди на първият Неврокопски митрополит Иларион, богата църковна утвар, икони, богослужебна книжнина, документи от храмове в епархията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини