Адвокат Чолаков:Правдата е застрашена, затова сме ние-да я закриляме!

Иван Чолаков, снимка: ИлинденПрес
Иван Чолаков, снимка: ИлинденПрес

Справедливостта винаги е застрашена, не само в този момент. Макар че за някои усещането е, че сега справедливостта е накърнена, но това е част от живота. Затова сме ние, за да се борим за закрила на справедливостта. Така адвокат Иван Чолаков днес коментира постановената тежка присъда на бившия кмет на Район „Младост” в София – Десислава Иванчева. „Нека не забравяме, че това е само първият стадий от процеса. Не мога да го коментирам, защото не познавам фактите. Факт е, че за първи път в най-новата българска история има една толкова тежка присъда. Но да се надяваме, че има справедливост и в тази присъда, както и в крайния й акт. Винаги имаме полезни ходове в опазване на правдата. Те не са един и два, ние ги правим ежедневно. Справедливостта, правдата винаги е застрашена, но ние винаги се борим за нея”, каза още адвокат Чолаков.

Той коментира и думите на заместник главния прокурор Иван Гешев, че „политиката влиза с ускорени темпове в съдебната система”. "Изненадан съм, че заместник главният прокурор едва сега го усеща. Според мен политиката отдавна е в съдебната система, като знаем каква част от Висшия съдебен съвет се избира от Народното събрание. Бих казал, че политиката си е осезателно и на законно основание в съдебната система. Това е проблем, разбира се. Според мен е проблем, политиците трябва да са извън решаването на кадровите въпроси в съдебната система. Иначе няма да има независимост на властите”, категоричен бе адвокат Иван Чолаков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини