Детска градина с площадка по безопасност на движението

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Нова площадка по Безопасност на движението посреща децата в ДГ „Синчец“ в Благоевград. Тя е изградена от служители на детското заведение, заедно с представители на родителската общност и подкрепата на Община Благоевград. 

За оформянето на площадката са използвани специални бои за пътна маркировка, което е гаранция за устойчивостта на проекта във времето. На нея са обозначени в умален размер улици със съответната хоризонтална маркировка за преминаване на пешеходци и автомобили, кръстовища, кръгово движение и пътни знаци. 

Целта е чрез симулиране на реална пътна обстановка в защитена среда в двора на градината децата ще учат на практика правилата за движение по пътищата.

ДГ „Синчец“ се включи и в кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, като служители и родители почистиха и допълнително облагородиха двора на детското заведение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини