С кредит община Сандански довършва ремонт на училище

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Общинският съвет даде одобри предложението община Сандански да сключи договор за кредит с „Фонд за органите на местното самоуправление-ФЛАГ” ЕАД.  Краткосрочният дълг ще бъде използван за реализация на проекта „Обзавеждане и оборудване на Първо основно училище „Климент Охридски”.

Местният парламент реши максималният дълг да е в размер на 413 950,50 лева, а срокът за погасяването на главницата да е 12 месеца. Максималната лихва е 4,083%. Проектът се осъществява по Програмата за развитие на селските райони. Дългът ще се покрие на по-късен етап от плащанията на Държавен фонд „Земеделие”. Кметът Кирил Котев трябва да подготви искането за сключването на договора за кредит.

По проекта е предвидено да се осигурят качествени образователни услуги и възможност за въвеждане на иновации в учебния процес. Ще се закупят компютърни системи, лаптопи, таблети, училищна мебелировка, музикални инструменти и всичко необходимо за доброто обучение на учениците.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини