Над 10 млн. лв. вложени в хотелска инфраструктура в Сандански за 2 г.

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Над 10 млн. лв. са инвестирани в хотелската инфраструктура на Сандански през последните 2 години. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на откриването на новото крило на Парк-хотел „Пирин“ в курортния град. С разширението се удвоява капацитетът на комплекса, а реализацията на проекта отне две години.

„През последните години виждаме устойчив ръст на туристическия сектор, а всяка година хотелите в общината посрещат все повече туристи“, каза зам.-министър Манолев. По думите му повечето туристи не означават само оборот за големите хотели, а милиони левове оставени в местната икономика на общината. „Разкриването на повече места за настаняване е и крачка за изпълнение на стратегическата ни цел – за утвърждаване на Сандански като целогодишна туристическа дестинация със средна продължителност на престоя на туристите от поне 5 нощувки“, акцентира той.

Александър Манолев не пропусна да почете и паметта на Стефан Шарлопов, който бе не само двигател на проекта, но и работеше за утвърждаването на Сандански като едно от най-добрите места за СПА туризъм в България. „Щом повече от година, след като ни напусна Стефан Шарлопов, продължаваме да се събираме, за да отбелязваме плодовете на неговия труд, значи той наистина е направил много и е оставил ярка следа след себе си“, подчерта Александър Манолев в емоционалното си слово.

Инвестицията в новата материална база на парк-хотел „Пирин“ възлиза на 6 млн. лв., а в новото крило на разположение на гостите ще има 56 стаи и 2 апартамента в най-високия клас туристически продукт. Основни пазари на комплекса са както България, така и Гърция, Македония, Сърбия и дори Германия и Скандинавските страни.  

На събитието присъстваха кметът на община Сандански Кирил Котев, общински съветници, кметове на населени места, представители на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и граждани.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини