ОбС-Сандански отпусна 5000 лева на близките на Димитър Костадинов

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

По-висока финансова помощ получиха близките на Димитър Костадинов след решение на местния парламент в Сандански. Мъжът загина на автомагистрала „Струма” на 5 февруари при опит да предупреди идващите след него водачи за верижната катастрофа на пътя. Мъжът бе пометен от тир и издъхна на място. По разкази на очевидци, преди да загуби живота си, Димитър успява успешно да предупреди множество шофьори за станалия инцидент, с което спасява живота на пътуващите в тях.

Предложението на общинското ръководство бе да се подпомогне семейството му с 3000 лева, но съветниците увеличиха сумата до 5000 лева и гласуваха нейното отпускане. 

Преди това решене община Сандански почете посмъртно проявата на граждански дълг и саможертва на Димитър Костадинов, който е от с. Ново Делчево. Връчен бе плакет на близките му за проявената от него храброст и саможертва.

„Той доказа, че да правиш добро за непознат и да жертваш живота си е най-чиста проява на човечност. Прови граждански дълг, храброст и саможертва в името на доброто”, твърди кметът на община Сандански – Кирил Котев. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини