Армията готова за помощ по границата заради мигрантите

Младен Маринов, снимка: Дарик
Младен Маринов, снимка: Дарик

Армията е готова да помогне на полицията при мигрантска криза по границата с Гърция, заяви вътрешният министър Младен Маринов в интервю пред БНР.  Заради проблемите с мигрантите край Солун остава засилено присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница.

Предприели сме мерки по усилване на територията около границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в малките населени места по българо-гръцката граница, са в готовност за реакция при евентуално приближаване на такива групи. В постоянна връзка сме с гръцките и македонските колеги, както и с турските", посочи МВР шефът. Той уточни, че обстановката се следи изключително внимателно и се обменя информация със службите на съседните държави.

"Има и разработен план за действие при кризи. С вицепремиера Красимир Каракачанов сме в контакт по отношение на използване на армията в определени ситуации", подчерта Маринов. Той все пак успокои, че към момента обстановката в Северна Гърци е под контрол.

Маринов посочи, че групата мигранти, която има намерение да тръгне към Северна Македония, е около 600-700 души. Тази цифра обаче се променя, уточни той и посочи, че органите на реда трябва да бъдат готови за всякакво развитие на ситуацията.

По думите на министъра и на българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също съвместни патрули със сръбската гранична полиция, добави той.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини