Мартин Бусаров е председател на РИК-Благоевград

Мартин Бусаров, снимка: Фейсбук
Мартин Бусаров, снимка: Фейсбук

Адвокат Мартин Бусаров ще председателства 19-членната Районна избирателна комисия – Благоевград на предстоящите евроизбори, реши ЦИК.

Заместник-председатели на РИК-Благоевград са Йордан Симонски от БСП и Вилислав Балев от Обединени патриоти. Секретар ще бъде Исмет Узунов от ДПС.

До ситуацията ЦИК да назначава служебно състава на Районната избирателна комисия-Благоевград се стигна, след като на проведените консултации за избор на членове на 30 март, ГЕРБ, БСП и ДПС не успяха да постигнат съгласие, за това кой да поеме местата на председател и секретар на РИК. В тези случаи законът постановява съставът на РИК да бъде определен служебно.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 6 април 2019 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини