Форум в АУБ нищи успеха на предприемачеството

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

Предприемаческият дух завладява участници и организатори в конференцията StartUp на Американския университет в България (АУБ). За първи път тя се провежда под надслов „Устойчивост“, а очакванията са и тази година залата на театър „Д-р Карл Джераси“, където утре ще се проведе събитието, да бъде пълна. Участниците – студенти, ученици и гост-лектори, са от България и целия свят. Конференцията се организира от екипа на StartUp@Blagoevgrad – един от студентските клубовете на АУБ, с цел стимулиране на предприемачеството, независимо от интересите на младежите.

Темите, които ще бъдат обхванати, са: как да поддържаш предприемаческия дух в компания, която тепърва се развива, какви са успешните стратегии при създаване на устойчива връзка между традиции и иновации чрез биотехнологии, може ли да направим своя бизнес по-устойчив в дългосрочен план и какви са особеностите, когато се стремим към устойчивост в творческата индустрия. Гост-лекторите ще говорят за предприемачеството и уменията, които са нужни в бързопроменящия се бизнес свят. Всички те са успешни специалисти с богат опит и утвърдена репутация в своите страни – България, САЩ и от региона на Близкия изток.

Участниците обаче няма да бъдат пасивни слушатели. За тях са подготвени разнообразни работилници, които да помогнат на бъдещите предприемачи да създават, развиват и осъществяват идеите и целите си. На базата на предишни издания на конференцията, организаторите на успешното събитие очакват над 200 млади предприемачи да се включат и тази година в StartUp Conference. Това не е единственото мащабно събитие на екипа в студентския клуб StartUp@Blagoevgrad. Те ежегодно организират глобалната инициатива StartUp Weekend – 54-часов бизнес маратон, който се провежда през есента.

По повод предстоящото събитие президентът на АУБ д-р Стивън Съливан, който е и преподавател по икономика, обърна специално внимание на нуждата от предприемаческа инициативност от младите хора. „Нито една истински просперираща страна не е станала такава без онези хора – дейни, инициативни и постоянни в стремежите си, които са осъществили идеите и мечтите си. Благодарение на тях всички останали живеят в по-добър свят. Но този предприемачески дух трябва да се търси и стимулира сред младите и е прекрасно, че StartUp Conference се организира от младежи за младежи и привлича голям интерес сред участниците. Ние в АУБ може само да ги насърчаваме“, казва той.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини