Фолклор, театрално майсторство и математика учат деца в Сатовча

Снимка: Община Сатовча, архив
Снимка: Община Сатовча, архив

Нов социален проект ще изпълнява община Сатовча. Партньори на кметството са Средно училище „Свети свети Кирил и Методий” в общинския център, Детска градина „Иглика” в село Вълкосел и НПО „За равен старт” в Долна баня. Целта е социално-икономическо интегриране чрез интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование и работа на уязвими групи. Финансирането е по Оперативни програми „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен растеж”. Бюджетът е на стойност 676 819,67 лева, а периодът е 18 месеца.

В училището в Сатовча ще бъдат разкрити 11 клуба по интереси – фолклорен, ромски танци, родолюбие и традиции, прозорец към света, шах, футбол, театрална работилница, журналисти и PR, математическа лаборатория, арт студио и работилница за добродетели. По този начин ще се осигури по-интересно и пълноценно използване на свободното време, личностно развитие, междукултурен обмен, публични изяви и социална активност. Ще се закупят народни носии, музикални инструменти, синтезатор, тонколони, ученически раници, фотоапарати, лаптопи, таблети, футболни екипи, пейки, театрални костюми.

В детската градина във Вълкосел ще функционират пет клуба по интереси – футбол, обичам да пея и танцувам, вълшебство на сцената, работилница за сръчковци и прозорец към света. Ще се даде възможност на децата за игри и занимания, ще се развие тяхната креативност, инициативност и фантазия. Ще се закупят всички необходими неща за петте клуба. Ще се провеждат и информационни кампании с родителите на децата. Ще се даде шанс на хора от ромската общност, на хора в риск и на хора от малките населени места да повишат своята конкурентоспособност, да усвоят ключови компетентности и да получат възможност за професионално развитие.       

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини