Община Симитли с нов социален център за уязвими групи

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив

Нов социален център отваря врати в Симитли. Центърът „Равни” е по проект „Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Симитли”. Той ще предоставя социално–правни консултации, психологически и трудотерапевтични услуги, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Предоставяните услуги ще са с допълващ и надграждащ ефект към услугите на съществуващите звена в общината.

Центърът ще разполага със специалисти, специализирали в работата със специфични целеви групи. Кандидатите за получаване на въпросните услуги могат да са представители на ромската общност, хора в риск и/или жертва на дискриминация, хора, населяващи територии, в т.ч. с ниска гъстота на населението, селски и изолирани райони, части от населени места, в които е налице концентрация на проблеми, създаващи риск от бедност, социално изключване и маргинализация (висока безработица, ниски доходи, ограничен достъп до публични услуги, териториална сегрегация, пространствена изолация и др.).

Подборът ще се осъществи на следната база: „първият подал документи е първи по право“, т.е. редът на подаване е решаващ, като от значение ще бъде и дали лицето отговаря на поставените от проекта и програмата условия. Документи се подават до 24 април тази година. Дейността на социалния център ще стартира през месец май.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини