Музикални звезди признаха Благоевград за оазис на културата

Музикални звезди признаха Благоевград за оазис на културата
Снимки: Община Благоевград

Благоевград е оазис на културата. Това признаха световноизвестното музикално трио Бойко Цветанов-Маестро Алекс Зографов и Стоян Бончев. Снощи те представиха проекта си „Класиката среща джаза” пред благоевградската публика, с който дадоха силен старт на петото издание на фестивала „Благоевград блус и джаз”.

Залата бе пълна, като още първата вечер фестивалът даде заявка, че музикалният формат става все по-силен и намира своята всеотдайна публика. Дългогодишният солист на операта в Цюрих – Бойко Цветанов, Маестро Алекс Зографов и оперният певец Стоян Бончев, развълнуваха присъстващите меломани с виртуозните си изпълнения. Не по-малко вълнуващ бе и сръбският флейтист Деян Гаврич.

Известните изпълнители дадоха пресконференция ден след концерта си. Те призоваха благоевградчани да ценят това, което се прави за поддържане на културния дух. „Операта е трудно и скъпо изкуство. Добре е, че общината поддържа Камерна опера и оркестърът към нея. Оркестрантите се справиха много добре”, каза Бойко Цветанов.    

Маестро Алекс Зографов разкри, че отдавна не е идвал в Благоевград. Според него градът се е променил много, но е останал спокоен, а в него се усещат невероятен мир и духовна атмосфера. Всеки артист бързо усеща, че в Благоевград се обръща голямо внимание на културата.  

„Пълната зала вчера говори много за града, за организацията на фестивала. Благоевград е оазис на културата и музиката”, категоричен бе оперният певец Стоян Бончев.

„За нас беше чест да посрещнем на сцената имена като Алекс Зографов, Бойко Цветанов и Стоян Бончев, като Деян Гаврич. Мисля, че всички ние знаем за какви артисти и от каква величина става въпрос. Благодаря, че приеха поканата за участие в нашия фестивал и че с тяхното присъствие и изпълнения успяхме да вдигнем нивото на музикалното събитие”, каза зам.-кметът на община Благоевград - Христина Шопова.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини