Учени от ЮЗУ изследват противообществените прояви на ученици

Снимка: ЮЗУ, архив
Снимка: ЮЗУ, архив

С пресконференция ще бъде поставено началото на проект „Изследване на противообществени прови при ученици от 14 до 18-годишна възраст”. Тя ще се проведе на 1 април от 14,00 часа в зала 101 в сградата на община Благоевград.

Проектът се осъществява от екип преподаватели на катедра „Психология“ и катедра „Социология“ към Философския факултет на Югозападния университет “Неофит Рилски”, в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Благоевград. Неговата продължителност е осем месеца.

Проектът предвижда изследване на характеристиките на социалната среда, които са рискови фактори за извършване на противообществени прояви. Главната проектна цел е изучаване спецификата на противообществените прояви, извършвани от малолетни и непълнолетни лица с оглед тяхната превенция.

По време на срещата ще бъдат представени предстоящите дейности, целите, начините на осъществяването им и очакваните резултати от проекта.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини