На 28 март в Благоевград - Джазът среща класиката

На 28 март в Благоевград - Джазът среща класиката
Снимка: Община Благоевград

Остават само два дни до старта на петото издание на международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz”. Музикалното събитие започва на 28 март в  Драматичен театър „Никола Вапцаров“ с класическа вечер. Тогава публиката ще може да чуе Камерна опера-Благоевград, гост-солиста Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович. На сцена ще се качи и геният на музиката и автор на най-новата българска опера "Орфей" -  маестро Алекс Зографов.  

За благоевградската публика пристига и един от най-великите оперни певци на XX век, солист на Цюрихската опера и първият ученик на Борис Христов- – Бойко Цветанов. Част от триото е и Стоян Бончев. Aртистите на Фондация "Борис Христов" – Маестро Бойко Цветанов, Маестро Алекс Зографов и Стоян Бончев ще представят проекта "Джазът среща класиката”.

Всички те ще подарят незабравими моменти, красива музика и много емоции в първата за фестивала, вечер на класиката. 

Музикалните вечери продължават на 29 и 30 март в зала „Орфей“, парк „Македония“. Билети и карти за “Blagoevgrad Blues&Jazz”2019 на касата на ДТ „Никола Вапцаров“ и непосредствено преди концертите пред зала „Орфей“, парк „Македония“.
 
 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини