280 ученици в Кочан ще спортуват в нов физкултурен салон

Снимка: СУ-Кочан
Снимка: СУ-Кочан

От няколко дни се работи по изграждането на закрит физкултурен салон в СУ „Христо Смирненски” в сатовчанското село Кочан. 325 000 лева ще бъдат инвестирани в спортното съоръжение, в което ще могат да провеждат часовете си по физическо възпитание 280 ученици от първи до дванадесети клас.

Усилията на общинското ръководство и на кмета Арбен Мименов за развитието на образователната инфрасткуртура дадоха резултат и миналата година средствата бха осигурени от държавния бюджет. „Вярвам, че децата ще бъдат щастливи да спортуват в новата спортна зала. След проведени процедури по Закона за обществените поръчки бе избрана фирма изпълнител на обекта и започнаха строително-мантожните работи”, коментира кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.

Бъдещият физкултурен салон ще е с размери 12.5 метра на 30 метра, общата застроена площ ще е 375 квадратни метра. В нея ще се обособят салон за игра с размери 12 метра на 24 метра, съблекални, санитарни помещения за момчета и момичета, склад за уредите, стая на учителя, помещение за инвентара за почистване. В новия салон ще се практикуват различни видове спорт – футбол, волейбол, баскетбол, силови спортове, гимнастика, художествена гимнастика, ще се провеждат и часове по танцово изкуство.

„В непрекъсната връзка сме със строителя на салона. Срокът за изграждане на обекта е 5 месеца. Надявам се, че за старта на новата учебна година на 15 септември не само ще е построена залата, но и ще е оборудвана”, сподели директорът на училището – Гълъб Чаушев.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини