Още един бронзов медал за Благоевград спечели Валери Маринов

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Валери Маринов спечели втори медал по време на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, които се проведоха в Абу Даби. Той спечели 4-то място в отборното състезание по боче, заедно с Елена Илиева, двамата се окичиха с бронзови медали.

Двамата са потребители на социална услуга в Защитено жилище. Валери е от Благоевград, а Елена от село Крушари. По време на игрите двамата показаха отлични умения и страхотна отборна игра.

Преди броени дни, по време на състезанията за хора с интелектуални затруднения, Валери спечели бронзов медал, като бе на трето място.

През 2016 и 2017 Валери участва в националните игри по боче на Спешъл Олимпикс България, които се провеждат в град Плевен, където печели сребърен медал.

Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения.  Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини