Д-р Георгиев преглътна обидата и пое управлението на онкоболницата

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Само 4 месеца, след като общинският съвет в Благоевград отказа за удължи договора за управление на д-р Георги Георгиев като управител на СБАЛО „Свети Мина”, днес местният парламент с пълно единодушие взе ново решение и върна на поста медика. Той ще управлява онкоболницата, в която се лекуват по 5000-6000 пациенти годишно, през следващите три години. По този начин общинските съветници излязоха от патовата ситуация, която предизвикаха преди няколко дни с назначаването на д-р Румен Кондев за шеф в здравното заведение.

Той обаче изненадващо в края на работния ден в петък /15 март/ се отказа да заеме поста със странния мотив, че директорът на МБАЛ-Благоевград не го освобождава от длъжността му на шеф на вътрешното отделение. Така се появи реален риск онкоболницата да остане на автопилот и да спре нормалното й функциониране. До този хаос се стигна след серия от нападки от страна на отделни съветници към работата и професионализма на д-р Георгиев, който бе обвинен, че управлява лошо, не провежда реформи и лечебницата е в перманентно тежко финансово състояние. Другите аргументи бяха, че той няма стратегия за развитие на болницата.

Самият Георгиев се оплакваше от неразбиране на проблемите и от липсата на диалог от страна на местните парламентаристи.

„Въпреки личните ми преживявания и обидата у мен, днес съм тук, в залата на общинския съвет, воден от отговорността на гражданин и на лекар. Аз милея за пациентите. Затова мога да продължа да ръководя онкоболницата, но при положение, че имам вашата пълна подкрепа. Не искам да има задкулисие и сиви кардинали. Преди време вие не удължихте управленския ми договор, нормално бе да си тръгна, щом не съм желан. Но хората трябва да се лекуват в нашата уникална болница, каквато няма от София до Солун, да се борим заедно с тях за живота им. За да работи болницата нормално, трябва и вие, и ние да сме отговорни”, заяви днес пред съветниците по време на извънредната сесия д-р Георги Георгиев.

„Протягам ръка към всички вас, за да направим най-доброто за лечебното заведение. Но за бъдещето на болницата са необходими реформи. Не може някои отделения да формират всеки месец десетки хиляди левове загуба, това е безумие – да правим такива разходи. Ще се наложи оптимизация на персонала. Искам да ми дадете тези правомощия и да ме подкрепите. Днес трябваше да съм на работа на друго място, но онкоболницата е най-важна за мен. Отговорността е моя, решението е ваше”, с тези думи завърши изказването си д-р Георгиев. Всички присъстващи 31 съветници гласуваха за удължаването на договора му за управление за още 3 години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини