Общинските съветници в задлъжнелия Перник с над 1000 лв. заплата

Общинските съветници в задлъжнелия Перник с над 1000 лв. заплата

Общинските съветници на Перник не коригираха възнагражденията си въпреки тежкото финансово състояние на общината. Според изнесената информация Перник е на второ място в страната по задлъжнялост. Натрупаният дефицит е 30 млн. лева, съобщава Дарик.

Въпреки предварителната заявка, местните избраници не приеха нито едно от направените в залата четири предложения за корекция във възнагражденията.

Предложенията варираха от безвъзмезден труд в полза на обществото до създаването на фонд с благотворителна цел, в който всеки от съветниците да внася по 25% от заплатата си.

И през новия мандат пернишките съветници ще се разписват месечно за 1336 лева. Сумата се равнява на 55% от възнаграждението на председателя, който пък ще получава 90 процента от кметската заплата или в число - 2430 лева.

Четиримата заместник-председатели ще взимат по 1700 лева. Годишното възнаграждение на един съветник се равнява на 16 032 лева, а мндатите в Общинския съвет са 41. За почти всички съветници заплатата от работата им в Общинския съвет е второ възнаграждение.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини