Лекари прегледаха безплатно над 200 души в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Над 200 жители на община Гоце Делчев си направиха безплатни прегледи. Те бяха осъществени по идея на младата лекарка в местната МБАЛ “Иван Скендеров” - д-р Румяна Хаджиева, с подкрепата на общината. Прегледите бяха осъществявани от националния консултант по ендокринология - акад. Ивона Даскалова, и екипът й - д-р Цветелина Тотомирова – гл. асистент, д-р Мариана Йончева-Михайлова, д-р Мила Арнаудова.

Всички те са категорични, че освен прегледите, изследванията и консултациите, пациентите с диабет и в преддиабетно състояние, трябва да бъдат обучавани как да променят начина си на хранене, да спортуват или поне да проявяват подходяща физическа активност, както и да съумяват да избягват стреса.
В неделя екипът на клиниката по ендокринология и болести на обмяната към Военномедицинска академия-София се срещна с кмета на община Гоце Делчев - Владимир Москов, с който лекарите специалисти обсъдиха възможностите за общи проекти, свързани с профилактика на диабета и заболявания на щитовидната жлеза.
“Грижата за здравето не е само личен проблем на гражданите, но е и един от приоритетите в социалната дейност на община Гоце Делчев. Привличането на лекари в местната болница и организирането на профилактични прегледи с участието на водещи специалисти е традиция, която ще разширяваме”, категоричен е кметът Владимир Москов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини