Благоевградчанин обвинен за подпалвачество

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Повдигнаха обвинение на 47-годишния благоевградчанин Г. Х. за подпалвачество. Установено е, че той е запалил в събота към 15:30 часа овощни градини в местността Чаушето край благоевградското село Дренково. Засегнати са насаждения с обща площ около 5 декара. По случая е образувано досъдебно производство.

Само за периода от 08:00 часа в петък до 08:00 часа днес в звената на противопожарната служба са регистрирани 83 сигнала за произшествия. От тях 75 са за пожари. По-големите огнени стихии са пет, като четири от тях са в резултат на запалени стърнища. Изгорели са сухи треви, овошки и лозя край петричкото село Камена, в Дренково, в петричкото село Кърналово и в санданското село Вълково. Причина за тях е небрежност при боравене с открит огън.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини