Община Струмяни дава ливади под наем за 7 лв. на декар

Снимка: Община Струмяни, архив
Снимка: Община Струмяни, архив

Общинският съвет в Струмяни даде съгласие за предоставяне на общинските пасища, мери и ливади за общо и индивидуално ползване от общинския поземлен фонд под наем или аренда. Те ще стопанисват от собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскестопански животни, които са регистрирани в интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните.    

Местният парламент одобри и цените за отдаване под наем за стопанската 2019/2020 година. Пасищата и мерите ще се отдават под наем срещу 6,00 лева на декар, а ливадите – срещу 7,00 лева на декар. Цените са определени по пазаране механизъм, изготвен от оценител на земеделски земи и трайни насаждения.

Те важат за за землищата на територията на община Струмяни – селата Вракуповица, Велющец, Горна Крушица, Гореме, Горна Рибница, Драката, Добри Лаки, Игралище, Илинденци, Клепало, Колибите, Кърпелево, Махалата, Микрево, Никудин, Палат, Раздол, Седелец, Цапарево и Каменица.

Кметът на община Струмяни – Емил Илиев, трябва за стопанската 2019/2020 година, въз основа на протокола на комисиите за разпределение, да сключи със земеделските стопани договорите за отдаване под наем на пасища, мерите и ливади за срок от пет стопански години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини