Марсел Хиршер: Банско е специално място за мен

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

„Банско е специално място за мен. Много малко хора знаят какви идеални условия за ски има тук. Един ден ще кажа на сина си за този красив курорт, тъй като само в моя роден град и тук, в Банско, получих почетния знак на кмета“. Това сподели суперзвездата Марсел Хиршер, след като финишира втори на гигантския слалом от Световната купа по ски в Банско. С класирането си, той успя да спечели малката световна купа в дисциплината.

През изминалите три дни зимния курорт бе домакин на три старта от белия керван, като с това се нареди сред петте ски-центъра в света, които този сезон организират три и повече старта за Световната купа заедно с Бивър Крийк (САЩ), Венген (Швейцария), Кицбюел (Австрия) и Солдеу (Андора).

Българската надежда в ските, Алберт Попов финишира 32-ри, с което не си спечели правото да продължи във втория манш. "Наистина дадох всичко от себе си за тази публика. Съжалявам, че не успях да зарадвам тези хора. Надявам се, че в бъдеще ще влизам в топ 30 в гигантския слалом", каза Попов след финала. Това беше шестото му участие в гигантски слалом за Световната купа през този сезон и общо 12-о в кариерата му. Досега най-доброто му представяне беше при дебюта му в дисциплината - в Зьолден през октомври 2014 г., когато се нареди 34-ти.

Съпътстващата програма на спортния форум също предложи първокласни събития и много приятни емоции с колаборацията между първия по ранг в Банско – кметът Георги Икономов и първия по рейтинг в кулинарните ТВ предавания, Ути Бъчваров. В съботния ден, те собственоръчно приготвиха най-голямата капама, достойна за рекордите на Гинес. С помощта на банските баби и доброволки, пременени в автентични носии, те сътвориха първокласни ястия за радост на жителите и гостите на курорта. „Благодаря за приятното предизвикателство, което Ути отправи към мен“, коментира Икономов и отправи своите благодарности и към своите помощници. Шоуто ще бъде излъчено в телевизионната поредица „Вкусната България“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини