Кралев: Банско е топ дестинация, приема три старта от Световната купа

Снимки: Илинден прес
Снимки: Илинден прес

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в петък вечерта Световната купа по ски алпийски дисциплини в курорта Банско. „Щастлив съм, че Банско отново посреща световния ски елит. Това показва мястото на нашия курорт на световната карта и на спорта, и на туризма. Няма никакво съмнение, че Банско е топ дестинация, която може да провежда състезания от най-висок ранг. Тази година за първи път в България се провеждат три старта от Световната купа в мъжките ски, което е поредното голямо признание и за града домакин, и за Българската федерация по ски. Благодаря на кмета Георги Икономов и на председателя на БФ Ски - Цеко Минев, които правят всичко възможно тази магия да се случва тук“, заяви министър Кралев.

Председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев благодари на Министерството на младежта и спорта за оказаната подкрепа за провеждане на състезанието. Държавата подпомогна провеждането на Световната купа с 1 млн. лв.

По време на церемонията Кралев получи от Минев специален сребърен медал с частично позлатяване, изработен по повод 10-годишнината от провеждането на първите стартове за Световната купа в Банско. Такива отличия се връчват и на всички победители в състезанията.

"Десет години от провеждането на първата Световна купа ние пак сме тук. Може би сме същите, но не съвсем. Доста по-опитни сме, с много по-голямо самочувствие. Получаваме и много повече признание, най-вече от чужбина", каза кметът на община Банско – Георги Икономов. Градоначалникът връчи почетния знак на града на голямата ни звезда в ските – Алберт Попов, и на световната звезда от Австрия – Марсел Хиршер, за приноса им в популяризирането на най-добрия ни зимен курорт.

ОЩЕ МОМЕНТИ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА ПО СКИ В БАНСКО ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ

ИЛИ ТУК:http://ilindenpres.bg/photo/54-bansko-posresha-zvezdite-na-alpijskite-ski/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини