Съхраняват антики в Благоевград и Амфиполи с европейски пари

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

На пресконференция в Благоевград днес бе представен трансграничен проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация“ с акроним „Култура без граници“. Форумът, на който присъстваха и гости от Гърция, бе открит от  зам.-кмета на община Благоевград - Христина Шопова, която приветства международните партньори по проекта. „Това е изключителен проект за община Благоевград и тук е мястото да благодаря и на факултета по изкуствата, по чиято идея  община Благоевград се включи. Това е първият ни общ проект и като във всяко първо нещо има притеснение. Нямам търпение да  се случи по-бързо и, разбира се, да направим едно качествено партньорство за в бъдеще“, каза зам-кметът.

Общият размер на бюджета е 1 316 886.00 евро. Срокът за изпълнение е 24 месеца (от 30.11.2017 до 30.11.2019). Финансирането е по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция-България” 2014-2020 г.

Целта е съхранение и рехабилитация на археологически и културни ценности с трансгранично значение, за да се разработи и развие една устойчива трансгранична туристическа тематична дестинация.

Всички действия са насочени към разработването на подход, който ще допринесе за по-доброто управление и интегриране на културните ценности на територията на гръцката община Амфиполи и на община Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини