Вавилон под Пирин за Световната купа по ски в Банско

Снимки: Илинден прес
Снимки: Илинден прес

Колоритни агитки от няколко държави и хиляди туристи напълниха най-добрия ни зимен курорт Банско за стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже. Гостите пристигнаха в града под Тодорка, за да видят на живо елита на мъжките ски начело с Марсел Хиршер. Благодарение на перфектния ски център над Банско всички звезди в белия спорт са тук. Затова няма как да любителите на белия спорт да пропуснат това мащабно събитие.

Стотици нетърпеливи любители на ските дойдоха на трибуните още в 09,30 часа днес, час преди обявения старт на състезанието. Сред тях имаше и деца, и пенсионери на 70-75-години, Бъндеришка поляна се оказа буквално окупирана от туристи, които караха ски по отворените писти, и от зрители, дошли специално за състезанията.

„Супер е всичко тук – и времето, и пистите, днес няма да караме, за да гледаме ски звездите. Това е страхотна реклама за страната ви, ще ви гледат по целия свят. С подобни състезания няма как да не вървите напред и да не привличате гости от различни точки на планетата”, споделиха мъже от Русия.  

Хотелиерите в Банско също отчитат завишен интерес на туристи към курорта. Повечето гости са само за 2-3 нощувки, за да гледат стартовете. „Привличаме туристи с много атрактивни цени. Няма увеличение на нощувките заради това важно събитие, което ще се гледа по целия свят”, уверяват собственици на хотели.

ОЩЕ МОМЕНТИ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА ПО СКИ В БАНСКО ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ

ИЛИ ТУК:http://ilindenpres.bg/photo/54-bansko-posresha-zvezdite-na-alpijskite-ski/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини