Църквата в Симитли с поредна инициатива, насочена към учениците

Снимка: bg.wikipedia.org
Снимка: bg.wikipedia.org

Църква „Рождество Богородично“ в Симитли обявява ученически конкурс на тема „Моята църква“, посветен на 90-годишнината от освещаването на храма през 1929 г. от Високопреосвещения Неврокопски митрополит Макарий. В него учениците от Община Симитли, разделени на три възрастови групи (1-4, 5-7 и 8-12 клас), ще могат да участват с есе, стихотворение, рисунка или песен.

Всички материали за конкурса се изпращат на kristiyan_kovachev@abv.bg (Кристиян Ковачев) или в плик с посочен адрес на участника до храма в Симитли, като на плика трябва да бъде посочено „Относно: конкурса „Моята църква“ по повод 90-годишнината на храма“.

Крайният срок за изпращане на материалите е до 27 април 2019 г. За победителите (1, 2 и 3 място за всяка категория и възрастова група) ще има награди, които до този момент се пазят в тайна, а всеки участник в конкурса ще получи и грамота.

Журито, което ще оценява материалите, е в състав Негово Високоблагоговейнство ик. Спас Веселински (Председател на Църковното настоятелство на храм „Рождество Богородично“ – гр. Симитли), Кристиян Ковачев (докторант и хоноруван преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“) и София Велкова (художник, Катедра „Изобразително изкуство“, ЮЗУ „Неофит Рилски“).

Конкурсът е част от официалните чествания, свързани с 90-годишнината от освещаването на храма. По повод годишнината тази сряда в храма бе отслужена панихида в памет на енорийския свещеник протойерей Борис Китанов Петров, отдал силите си за развитието на Симитли. Подготвя се и издаване на документален сборник за свещеника. На 11 юни пък в Симитли ще се проведе научна конференция по повод годишнината на църквата. В програмата по честванията са предвидени и други инициативи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини