3 деца от Разлог и едно от Банско са с морбили

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Четири деца от Благоевградска област са болни от морбили, болестта е известна още като дребна шарка. Случаите са доказани лабораторно вчера и е предприето необходимото лечение. Едното дете е на 3 години, то е от Банско и е транспортирано за лечение в столична инфекциозна болница. Другите три деца, две от които са от ромски произход, са от община Разлог,. Те са до 2-годишна възраст. Лекуват се в инфекциозното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев.

„Искам да уточня, че всички тези деца не са имунизирани. В момента те са в добро общо състояние. Наблюдават се непрекъснато. Морбилите са много заразно заболяване. Не искам да плаша никой, но са възможни усложнения – ларингити, бронхопневмонии, енцефалити, менингити”, заяви д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести” в Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Тя припомни, че през 2010 година имаше голяма епидемия в страната ни на заразени с морбили. Тогава болните от тази болест само в Пиринския край бяха над 800, а в България – над 20 000.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини