Община Сатовча кандидатства за 180 000 лв. от ПУДООС за водопровод

Снимка: Община Сатовча, архив
Снимка: Община Сатовча, архив

Общинският съвет в Сатовча даде съгласие общината да кандидатства за отпускане на безвъзмездна финансова помощ в размер на 180157,85 лв. с ДДС. Средствата трябва да осигури Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите (ПУДООС).

Парите са необходими за изграждане на обект „Подмяна на етернитови тръби с тръби ПЕВП на външен довеждащ водопровод от водохващане „Врисе –2” до резервоар Плетена –ПИ No 054026, землището на село Плетена, община Сатовча”. Местният парламент възложи на кмета д-р Арбен Мименов да организира извършването на произтичащите от решението процедури.

Миналата година през април близо 350 000 лева за направата на водопровода. Старите етернитови тръби вече са сменени с полиетиленови тръби с висока плътност. Допълнителните средства са нужни за изграждането на каптажните шахти по цялото трасе, което е с дължина 9 километра.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини